Kedden lesz 19 éve, hogy 1994 támuz 3-án a hetedik lubavicsi rebbe, Menachem M. Schneersohn, a huszadik század egyik legnagyobb zsidó vezetője, milliók spirituális útmutatója, visszaadta a lelkét a Teremtőnek. A Rebbe, aki 1902-ben Nyikolajev orosz városban született, Sztálin pribékjeitől és Hitler karmaiból megmenekülve, 1951-től világmozgalommá építette az akkor már csak 500 családot számláló kis haszid irányzatot és lelket öntött a Holokauszt után megtört  zsidók millióiba, forradalmiasan útjára indította a világméretű bál-tsuvá mozgalmat.

Idén, ezen a napon közösen emlékezünk a Rebbére, életéből és munkásságából aktuális példát merítve. Önt és családját is szeretettel várjuk különleges emlék-fábrengenünkre!

Program:

Fábrengen férfiaknak
Időpont: 2013. június 10. hétfő este 18.30
Helyszín: Keren Or Központ (1052 Károly krt. 20)

Oberlander Báruch rabbi: Egy cadik élete – Egy egyetemet végzett rebbe, aki nem akart rebbe lenni… Film összeállítás: Arik Saron és a Rebbe – Mit jelent a pozitív zsidó identitás?
Haszid nigun (dallam) megtanulása: Como lecho náfsi Köves Slomó rabbi: Hogyan tette a Rebbe a haszidizmust életvitellé?
Glitzenstein Sámuel rabbi: Mit jelent Sliáchnak (küldöttnek) lenni?
További előadóink: Hurwitz Salom rabbi, Fuchs Jehosua rabbi, Nógrádi Bálint, Faith Aser, Oirechman Smulik rabbi, Zalmanov Slomó rabbi

Fábrengen hölgyeknek
Időpont: 2013. június 11. kedd este 18.30
Helyszín: Keren Or Központ (1052 Károly krt. 20)

Oberlander Batsheva rabbecen: Hogyan tette a Rebbe a nőket fókuszba?
Film összeállítás: A Rebbe és a zsidó nők. A terhesség, amit a Rebbe mentett meg Haszid nigun (dallam) megtanulása: Como lecho náfsi Nógrádi Sára: A dollárok és a Rebbe – A személyes kapcsolat varázsa Fuch Judit: Mit jelent csodarabbinak lenni?

További előadóink:
Köves Dvora, Hurwitz Dvora, Glitzenstein Sosi, Faith Rachel, Zalmanov Chaja, Oberlander Mussie, Oirechman Dobi

Megszakítás