A szigetország miniszterelnöke pészách alkalmából méltatta hazája zsidó közösségét.

Félelem nélküli vallásgyakorlás mellett tett ígéretet Theresa May ünnepi üzenetében, melyet pészách beköszöntével fogalmazott meg a zsidóság számára – közölte az Arutz Sheva. „Ahogy a zsidó családok összegyűlnek és megemlékeznek az ősi egyiptomi fogságból történő kiszabadulásra, minden közösségnek lehetősége nyílik arra, hogy csatlakozzon és kifejezze háláját azért a függetlenségért és szabadságért, melyet mind nagyra becsülünk” – szerepelt a miniszterelnök asszony ünnepi levelében.

„A zsidó nép történelme és a holokauszt rávilágít arra, hogy mi történik, ha a szabadság elvész és az antiszemitizmust engedik megerősödni. Ezért alapítunk nemzeti Holokauszt Emlékhelyet egy oktatási központtal együtt demokráciánk szíve, a Parlament épülete mellett. Azért, hogy a holokausztra emlékezve ma ismét kifejezzük nemzeti elkötelezettségünket a világban megjelenő gyűlölet és előítélet minden formájával szemben” – tette hozzá Theresa May.

„A vallásgyakorláshoz való szabadság – félelem és előítélet nélkül – társadalmunk egyik alapelve. Én mint miniszterelnök, védelmezni fogom az Önök jogait arra, hogy félelem nélkül gyakorolják hitüket” – ígérte az ország vezetője, továbbá hangsúlyozta: „zsidó közösség nélkül Britannia nem lenne Britannia”.

Az zsidó közösség minden területen kiemelkedő módon segíti az országot – írta May, aki a múltban több alkalommal is nyíltan kiállt a zsidóság és Izrael mellett. Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, nemrég az izraeli polgárok beutazását tiltó arab országok eljárására hívta fel a figyelmet, valamint az antiszemitizmus törvényes meghatározását is jóváhagyta, hogy hatékonyabban vegyék fel a küzdelmet a gyűlölet bűncselekmények elkövetőivel szemben.

zsido.com

 

Kép forrása: Money Marketing