Az ügynökök terroristának adták ki magukat, így tudták elfogni a feltehetően iszlamista támadót.

Amerikai szövetségi nyomozók letartóztattak egy férfit, aki fel akart robbantani egy dél-floridai zsinagógát. Bűnüldözési források szerint az FBI emberei csapdába csalták azt a személyt, aki az Aventura Turnberry Zsidó Központot akarta megtámadni múlt hét pénteken. A terrorista az épület falában akarta elhelyezni a robbanószert, és a peszáchi ünnepet lezáró istentiszteleten kívánta működésbe hozni, amikor a zsinagóga megtelik emberekkel.

A környéken lakók aggodalmukat fejezték ki az ügy kapcsán. “Mielőtt a gyermekünk megszületett, mi is gyakran látogattuk ezt a zsinagógát. Akár mi is ott lehettünk volna. Istennek hála sikerült megakadályozni a merényletet, de ha nem így történik, az óriási tragédiát jelentett volna az egész környék számára” – mondta Stephanie Levine.

“Nagyon meglepődtem. Azt szokták mondani, hogy ez egy kis város, itt nem történnek ilyen dolgok. Az igazság azonban az, hogy ma már bárhol előfordulhat ilyesmi” – mondta a közelben lakó Richard Levine.

A szintén helybéli Kim Tepper-t bár megrémítette az eset, nem lepődött meg. “Nagyon rémisztő világban élünk. Tudják mit? Az ember manapság sehol sem lehet biztonságban. Mindig azt gondoltam ezen a környéken élve, hogy egyszer mi is célponttá válhatunk. Hát ez most megerősített ebben, és nagyon nem örülök” – tette hozzá.

Az FBI elzárkózott az ügy hivatalos magyarázatától. A terroristát a jövő héten állítják szövetségi bíróság elé.

Forrás: Behind the News