A CNN idézőjelbe tette tudósításában a terrorista szót.

A legfrissebb hírek szerint unokatestvérek nyitottak tüzet tegnap este a Tel-Aviv központjában található Szároná negyedben szórakozó emberekre. A két 21 éves arab merénylő vallásos zsidónak öltözve ült be egy kávézóba. Előbb desszertet rendeltek, majd miután elfogyasztották, automata fegyvereikből tüzet nyitottak a vendégekre. A lövöldözés hatására pánik tört ki, az emberek fejvesztve menekültek a helyszínről. A terroristák is futásnak eredtek. Egyiküket egy biztonsági őr meglőtte, másikukat egy közeli lakóházban tartóztatták le.

Netánjáhu még az éjjel tanácskozott Lieberman védelmi miniszterrel és Gádi Eisenkott vezérkari főnökkel. Döntésük alapján lezárták Játát (ahol a terroristák laknak), letartóztattak számos gyanúsítottat, továbbá előkészítették a tettesek házait a lerombolásra. Ezen felül visszavonták 83 ezer arab beutazási engedélyét a Palesztin Hatóság területéről Izraelbe, melyet a rámádán ünnep alkalmából, jóindulatú gesztusként adtak ki korábban. A támadók hozzátartozóinak – 204 személynek – visszavonták az Izraelbe szóló munkavállalási engedélyét.

A Gázai-övezetben, a Palesztin Hatóság területén és Jeruzsálem arabok lakta negyedeiben örömünnepet rendeztek, édességet osztogattak a járókelőknek, és a gyilkosokat dicsőítették.

Iszmáil Hánije, a Hámász vezetője megáldotta az elkövetőket és így nyilatkozott: „Ez a hősies tett az első rámádáni meglepetés a cionista ellenség számára.”

Az Egyesült Államok, Franciaország és az ENSZ közleményben ítélte el a merényletet.

Egyes nyugati sajtótermékek úgy számoltak be az eseményről, hogy kerülték a terrorista kifejezést és „fegyvereseknek” vagy „militánsoknak” nevezték a támadókat. A CNN ugyan terroristákról írt, ám idézőjelbe tette a szót. Ezek szerint a CNN-nél úgy gondolják, hogy közvetlen közelről civil lakosokat kivégezni nem igazi terrorizmus.

Megszakítás