A terrorhullámra tekintettel egy sor biztonsági intézkedés bevezetéséről döntött az izraeli kormány biztonsági tanácsa – adta hírül szerdán az Arutz Sheva.

Egyebek mellett jelentősen növelik az izraeli rendőrség operatív erőinek számát a közterületeken. A rendvédelmi szerv felhatalmazást nyert a forgalmas közterületek szabad lezárására, amennyiben azt biztonsági megfontolások alapján szükségesnek ítélik. A jeruzsálemi tömegközlekedési eszközökre kirendelt 300 biztonsági őr megközelítőleg 80 millió sékeles többletkiadást jelent az állam számára.

A terroristákat érintően szintén komoly intézkedések bevezetéséről döntöttek. Egyrészt mostantól kezdve tilos lesz a terroristák lerombolt otthonának újjáépítése, továbbá valamennyi terrortámadást végrehajtó személy vagyonát végleg elkobozzák.

A fokozott biztonsági intézkedések bevezetése mellett Benjamin Netanjahu a biztonsági kerítés megerősítésére és építésének befejezésére tett ígéretet, valamint az izraeli katonaság (IDF) azonnali bevetését is bejelentette a kerítések legveszélyesebb pontjainál.

Az azonnali intézkedéseket követően várhatóan a napokban is folytatódni fognak a biztonsági egyeztetések. A hetek óta tartó terrorhullám kapcsán az izraeli miniszterelnök arról beszélt, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel a rend helyreállítása érdekében fog cselekedni.

zsido.com

 

Kép forrása: theatlantic.com