A 8000 négyzetméteres Tel Aviv Sourasky Medical Centert – amelyben robotok segítik a tájékozódást -, úgy tervezték, hogy az általános szükségletek kielégítése mellett, esetenként nagyszámú sérültet is el tudjanak látni egyszerre. A 100 sürgősségi ágy vészhelyzetben megduplázható – írja a Times of Israel tudósítása alapján a Neokohn.

Az új osztályt Isaac Herzog elnök és Yair Lapid miniszterelnök nyitotta meg múlt hét csütörtökön. Lapid beszédében elmondta:

„Ez a sürgősségi osztály egyesíti a legjobbat, amit Izrael Állam nyújtani tud – hihetetlen humán tőkénk, amely a világ legjobb orvosait, ápolóit és orvosi csapatait termeli ki, és a high-tech nemzet technológiája, amely a legfejlettebb eszközökkel szereli fel őket, hogy az egészségünkért küzdjenek”.

Az új létesítmény kiemelkedő high-tech fejlettsége már az érkezéskor nyilvánvalóvá válik. A betegeken automatizált rendszerek ellenőrzik a hőmérsékletet, a vérnyomást, a pulzust és a vér oxigéntelítettségét. Az eredmények egyenesen a kórházi számítógépes rendszerbe kerülnek. Amennyiben valaki magas kockázatúnak minősül, a személyzet azonnal figyelmeztetést kap.

Mobil robotok segítenek a betegeknek megtalálni a szükséges osztályt, és egy alkalmazás pontosan tájékoztatja őket arról, hogy mi történik a vizsgálatokkal, az eredményekkel és a kezeléssel.

Sylvan Adams, egy kanadai-izraeli üzletember, aki az elmúlt években számos, nagy horderejű projektet finanszírozott Izraelben, 28 millió dollárt adományozott a kórháznak, amely róla nevezi el a sürgősségi osztályt.