Véget ért az alsó tagozatosok számára szervezett országos Böngész levelező verseny, melyen a Bét Menáchem Héber Magyar Kéttannyelvű Iskola diákjai kimagasló eredményt értek el.

A Böngész verseny szervezője, a HEBE kft évek óta szervez iskolásoknak tanulmányi versenyeket. A most először indított országos levelező versenyt kifejezetten az általános iskolák alsó tagozatosainak hirdették meg. A Bét Menáchem Iskola tanulói közül kilencen indultak a versenyen.

A négyfordulós vetélkedőn olvasás, nyelvtan és környezetismeret tárgyakból mérték össze tudásukat évfolyamonként az indulók. A feladatok kutatásra, gondolkozásra és kreativitásra ösztönző kérdésekből álltak, a gyerekek egyénileg és csapatban is versenyezhettek. Vitáris Emese, a harmadikosok osztályfőnöke és felkészítő tanára elmondta, a gyerekek nagyon élvezték a versenyt és sokat dolgoztak a feladványokon. „A feladatok illeszkedtek az évfolyam tantervéhez, de a plusz információkhoz könyvtárban és az interneten is kellett kutatniuk a gyerekeknek. A csoportos indulók feladványai nehezebbek voltak, és náluk a közös munkát is koordinálni kellett.” – mondta a tanárnő, hozzátéve, hogy a szülőket is köszönet illeti, az ő együttműködésük és segítségük nélkülözhetetlen volt a verseny során.

A Bét Menáchem Iskola indulói igen szép eredményeket értek el. Külön kiemelkedik Panyi Eszter, 3. osztályos tanuló, aki nyelvtanból és környezetismeretből is első helyezett lett, míg olvasásból a második helyet nyerte el, egyetlen pont veszteséggel. Az ugyancsak harmadikos Bernard Petra Rebeka nyelvtanból 13. lett.

A negyedik osztályosok az egyéni környezetismeret versenyen a 16. (Glitzenstein Menachem Mendel) és a 17. (Molnár Andrea Mirjam) helyet szerezték meg.

A csoportos versenyen szintén sikerült első helyezést elérni: a harmadikos fiúk csapata, amelyet Kardos Ruven, Nógrádi Joszef és Somlai Jisáj alkotott, környezetismeretből állhatott a virtuális dobogó legfelső fokára. A lányok közül a párban induló Bernard Petra Rebeka és Molnár Hanna Betshabé 5. helyezést ért el.

Az első helyezettekre még egy megmérettetés vár,ők ugyanis részt vehetnek az országos verseny szóbeli fordulóján Gödöllőn, ahol egy családi üdülést is nyerhetnek a Dráva Hotel Thermal Resortba. „A szóbeli forduló tervezett időpontja június 3. Készülünk erre is, a gyerekek nagyon várják a versenyt.” – mondta a tanárnő, hozzátéve, hogy jövőre is szeretnének indulni a vetélkedőn.

Megszakítás