Közösségünk tagjait bemutató sorozatunkban ezen a héten Klein Pétert ismerhetik meg olvasóink.

Hagyományőrző, de nem vallásos családból származom – mondja Klein Péter – ahol a zsidó értékeknek nagy becsülete volt. Szüleimmel mindig nagyon jó volt a kapcsolatom ,Édesapám ma már velem együtt jár a zsinagógába.  A zsidóság persze jelen volt  otthon a mindenapjainkban, életem főbb állomásait is a Bar Micvo, az esküvő, a fiam brisze fémjelezte.

G.S. Tradicionális, de nem vallásos családot említett. Hogyan került kapcsolatba a vallással?
K.P. Egyrészt testvérem jóvoltából – aki idősebb volt nálam -,
kerestem az utat, számos magyarországi zsidó szervezet tagja lettem, másrészt az Anna Frank Gimnáziumban, ahol 1992-ben Oberlander Baruch a tanárom volt. Itt ismerkedtem meg feleségemmel, Dórával.

G.S. Hogyan került a mi közösségünkbe?

K.P. Nagyon jó barátom, Erôs Iván altal kerültem a közösségbe. Amikor meghallottam, hogy van egy zsinagóga, amelyet nem bezárnak, hanem  megnyitnak, azonnal csatlakoztam, és segítettem felépíteni az új közösséget. Mára nagyon jó közösség alakult és részt veszek a mindennapjaiban. Eljárok a reggeli imákra is, és mára szoros barátság fűz Köves Slomó vezető rabbihoz, akivel két alkalommal is jártam New Yorkban a Kinus Hashluchim nevû konferencián. Boldog vagyok, hogy megtaláltam a lehetôséget a tanulásra hiteles forrásból.

G.S. És hogyan éli napjait a mindennapi életben?

K.P. Feleségemmel  és két gyermekemmel élek Budapesten vállalkozóként. Cégemet 17 éves koromban alapítottam és jelenleg is ugyanazzal foglalkozom, szépségipari és fényterápiás berendezések fejlesztésével és gyártásával.

Sz.K.

Megszakítás