Mi az a háromféle sütő/ kemence, amelyet a szombati főzés tilalma szempontjából a Sulchán Áruch számba vesz, és hogyan fordítható ez a mai gyakorlat nyelvére? Ki volt a Ben Druszai nevű útonálló és mi köze van a szombati munkatilalomhoz? Mik a szabályai egy zsidó és egy nem-zsidó üzleti társulásának a szombati kereskedés szempontjából?

Többek közt ezekre a kérdésekre is keresik a választ annak a legújabb tanulókörnek a tagjai, amely közvetlenül Szimchát Tóra ünnepének másnapján indult Óbudán. A Tóra örömünnepén, az önfeledt ünneplés kellős közepén, emelte kezét szólásra az Óbudai Zsinagóga rabbija, Köves Slomó. A közösség tagjait
arra kérte a rabbi, hogy annak érdekében, hogy az ünneplés ne egy „üres dínom-dánom” legyen, csatlakozzanak egy új kezdeményezéshez. Mint mondta, új tanulókört szeretne indítani, mégpedig olyat, amelynek tagjai minden reggel 5:30-kor, még a reggeli ima előtt gyűlnek össze tanulni.

A közösség tagjai közül nem mindenki fogadta megrökönyödéssel a korai kezdést, és az elmúlt pár hétben minden reggel 4-5-en összejönnek ezen a korai órán, hogy az Álter Rebbe Sulchán Áruchjának szombati törvényeit, illetve a hetiszakasz aznapra eső szakaszát tanulmányozzák Rási magyarázataival.