A rendőrség gyűlölet-bűncselekményként kezeli az incidenst, melynek során egy férfi téglával próbálta betörni az épület üvegajtaját, majd amikor ez nem sikerült, a rabbi gépkocsijának szélvédőjét törte össze – írja a Collive.

A floridai Cape Coral rendőrfőnöke, Anthony Sizemore kijelentette, hogy személyes ügyeként kezeli a barbár támadást, mely „nemcsak a Chábád-központban tartózkodókat, hanem egész Délnyugat-Florida zsidóságát félelemmel töltötte el”. Sizemore hozzátette, hogy közel egy évtizede ismeri a központ rabbiját, Yossi Labkowskit, akit a város megbecsült és fontos tagjának nevezett. Megígérte, hogy kiemelt figyelmet fordít az ügy felgöngyölítésére, melynek elkövetője egyelőre ismeretlen.

„Ez egy gyűlölet-bűncselekmény volt. Ameddig meg nem győződünk ennek az ellenkezőjéről, addig a legmagasabb készültségben maradunk. Sokkoló, elszomorító és felháborító, hogy ilyesmi megtörténhetett Cape Coralban, ám naivitás lenne azt gondolni, hogy éppen a mi városunk lenne immunis az efféle bűncselekményekre, melyekből egyre többet követnek el országszerte. Ami máshol megtörténik Amerikában, az itt is előfordulhat, ezért felkészültnek kell lennünk és felkészülté kell tennünk a helyi közösségeket is”

– mondta a rendőrfőnök.

A szemtanúk állítása szerint egy ötven év körüli, magas és testes fehér férfi volt a támadó, aki egy világoszöld, öreg Forddal hagyta el a helyszínt.

„Mindent megteszünk, hogy előkerítsük a tettest. A városi rendőrség, a polgármester és Cape Coral egész közössége szolidaritást vállal a Chábáddal. Nem tűrjük a gyűlölet-bűncselekményeket és felelősségre vonjuk az elkövetőt”

– jelentette ki Sizemore.

 

Chabad Antisemitic Attack

Uploaded by TheCollive on 2023-03-15.