Otthonában, a gyereke szeme láttára öltek meg egy kórházi ápolónőt.

Izrael ismét gyászol. Egy arab terrorista vasárnap délután behatolt egy zsidó család otthonába, és gyermeke szeme láttára brutálisan, több késszúrással megölt egy 38 éves nőt. Egy anyát. Egy örökbefogadó anyát. Egy feleséget. Egy kórházi ápolónőt, aki a Beer Seva-i kórház nővéreként arabokat éppúgy ápolt, mint zsidókat. Akinek semmi más bűne nem volt, mint hogy zsidó volt. A gyilkos, aki nap közben a településen dolgozott, elmenekült, az asszonyt nem sikerült megmenteni – belehalt sérüléseibe.

A biztonsági erők azonnal megkezdték a tettes felkutatását, eddig sikertelenül. A település lakói órákon keresztül nem léphettek ki házaikból, mert nem lehetett tudni, hogy az elkövető még a közelben bujkál-e. A katonaság úttorlaszokat emelt a környéken, és tüzetesen átvizsgálja a környező arab falvakat. Mivel már sokszor előfordult, hogy munkaengedéllyeI rendelkező személy követett el terrorcselekményt, ismét napirendre került az az indítvány, mely megtiltaná a Palesztin Hatóság területéről érkező munkások alkalmazását zsidó településeken.

Daphna-Meir-and-her-husband
Dafna Meir a férjével
Dafna Meir 38 éves volt. Egy Otniel nevű településen élt, mely Beer Seva és Hevron között fekszik. Ápolónői munkája mellett éveken át önkénteskedett egy weboldalon, melyen anonim módon lehet orvosi-egészségügyi vonatkozású háláchikus kérdéseket feltenni.  „Megpróbáltam a kérdező fejével gondolkozni” – írta 2013-ban a Facebookon. – „Megpróbáltam kitalálni, hogy mi az a központi kérdés, mely választ kíván,hogy mi a kérdés lényege, hogy olyan módon tudjam átadni a részleteket, hogy a kérdező nő saját magában megtalálhassa általuk a válaszokat.” Holisztikus szempontokat figyelembe véve tanította a hozzá forduló nőket saját testük működésének megismerésére, a női testi-lelki egészségre.

Givati-soldiers-looking-for-Otniel-killer
Katonák kutatnak a terrorista után
Dafna négy saját gyermeke mellett két örökbefogadott fiút is nevelt. Bár az önkénteskedéssel egy ideje felhagyott, blogja tanúsága szerint továbbra is bárki bátran fordulhatott hozzá segítségért. Az interneten gyorsan terjedő visszaemlékezések szerint mindig segíteni szeretett volna, mosolyogva, jó szívvel, ahogyan a család által megosztott fényképeken is láthatjuk őt. A terrorista azonban mindezt megsemmisítette: otthonában támadt egy fegyvertelen asszonyra, aki hősiesen védekezett, és védte gyermekeit, azonban nem tudta legyőzni támadóját. A család legnagyobb lánya, aki szemtanúja volt a merényletnek, azonnal értesítette a mentőket, de anyja életét a kiérkező mentők nem tudták megmenteni. Az asszony búcsúztatását ma délelőtt tartják a jeruzsálemi Hár Hámenuchot temetőben.

Emléke legyen áldott!

Megszakítás