Hét embert sebesítettek meg három különböző támadásban palesztin terroristák vasárnap. A Gáza övezetből rakétát indítottak izraeli területek felé, de lakatlan körzetben csapódott be.

Az első támadásban öt izraeli sebesült meg egy közúti csomópontnál, a támadó palesztin sofőrt a rendőrök lelőtték. A terrorista az ellenőrző pont előtt gyorsított fel és a buszra várakozó emberek közé hajtott. Három férfi és két nő sérült meg, köztük egy várandós asszony, ő könnyebb sérüléseket szenvedett, de két 20-as éveiben járó férfi rosszabb állapotban van. Az arra autózó civilek közül többen megálltak, hogy segítsen az áldozatoknak – olvasható a jpost.com beszámolójában. Szamária régió önkormányzatának vezetője úgy fogalmazott: „a terroristák erőszakkal akarnak minket elüldözni a földünkről”.

A második támadás Jeruzsálem közelében történt Betar Illit településnél, egy palesztin nő egy biztonsági őrt próbált leszúrni meg, aki aztán lelőtte a támadót. A férfi könnyebben sérült meg. A 22 éves nő fekete ruhában volt, csak az arca látszott, a területet kamerával figyelő őröknek lett gyanús, akik szóltak társuknak, hogy állítsa meg. Miközben a biztonsági őr a papírokat ellenőrizte, a nő benyúlt a táskájába, elővette a kést és szúrt. Mindketten kórházban vannak, a támadó állapota súlyos. A terve eredetileg az volt, hogy egy buszmegálló utasait támadja meg.

A harmadik késelés egy palesztin falu Nabi Ilyas közelében történt. Az Immanuelből származó áldozat a katonai ellenőrzőpontnál kért segítséget, majd elájult. A helyszínen ellátták, utána kórházba vitték. Mint kiderült, előtte megállt egy boltnál, ott szúrták hason, a támadók elmenekültek, nagy erőkkel keresik őket.

Kép: jpost.com

 

Megszakítás