Egyetlen nap alatt 12 ezer dollár gyűlt össze a tulajdonos megsegítésére.

Scotty Grossbard nyolc hónapja járja Austin utcáit a furgonjával és olyan klasszikus, népszerű kóser ételeket árul, mint a maceszgombóc, a latkesz és különböző szendvicsek. Október végén szabadságra ment, Floridába utazott, közben hívták fel, hogy a járművét megrongálták, mégpedig egyértelműen üzenetként – derül ki a timesofisrael.com cikkéből.

A furgon ablakát betörték, a berendezéseket összetörték, az élelmiszereket elvitték. Feltehetően nem pusztán vandalizmus és lopás történt, mert a vezetőülésen egy fémből készült keresztet hagytak a támadók. Grossbardot nagyon megviselték a történtek, nem sokkal később gyűjtést indított egy erre specializált oldalon, hogy újraépíthesse a megélhetését biztosító furgont.

Első becslése szerint 2000 dolláros kár érte, de aztán kiderült, hogy az olajsütőnek is vége, tehát még többe kerül a helyreállítás. Végül 74 adományozó egyetlen nap alatt 12 ezer dollárt dobott össze a büfésnek. Az Anti-Defamation League adatai szerint az elmúlt másfél évben 32 antiszemita incidens történt Austinban.

zsido.com

Kép: timesofisrael.com

 

 

Megszakítás