Egy zsidó diákszervezet a Hillel Russia korábbi programigazgatója is az Egyiptomban lezuhant repülőgépen volt. A 27 éves Anna Tisinszkaja Szentpétervárra utazott volna vissza az egyiptomi üdülőhelyről, amikor eddig tisztázatlan körülmények között a gép lezuhant.

A fedélzeten 224-en voltak, senki sem élte túl a zuhanást. A diákszervezet közleményében azt írta, hogy bár Tisinszkaja már nem dolgozott velük, „része volt a családnak”. Tehetséges, bátor és okos emberként emlékeznek rá. A lány a Szentpétervári Állami Egyetemen diplomázott, a Hillel mellet a város izraeli kulturális központjának munkájában is részt vett, mint rendezvényszervező – írja a forward.com.

Továbbra sem lehet tudni, hogy mi okozta az orosz charter-járat katasztrófáját. Az Iszlám Állam terrorszervezet azt állítja, hogy ők lőtték le, de ezt szakértők kizártnak tartják és műszaki hibára gyanakodnak, ezt viszont az üzemeltető cég nem ismeri el egyelőre. Az áldozatok földi maradványai már megérkeztek Oroszországba, a családtagok segítségével próbálják őket azonosítani.

Kép: startribune.com