Dr. Howard Tuckernek esze ágában sincs abbahagyni a munkát. Száz évesen is dolgozik, tanít, sportol és a feleségével együtt aktívan részt vesz a helyi zsinagóga életében. A Cleveland Heightsban élő orvos teljesítményét Guinness rekordként is bejegyezték – írja a Times of Israel.

Mivel Tucker 67 éves korában a jogi egyetemet is elvégezte, a mai napig dolgozik orvosi szakértőként bírósági ügyekben. Szabadidejében pedig lelkesen baseballozik.

„Szeretem elfoglalni magam, mert utálok otthon ülni. Ameddig az emberek elfogadnak, folytatom a praktizálást. Így érzem jól magam”

– mondta.

Howard Tucker 1922-ben született és már gimnazista korában eldöntötte, hogy orvos lesz belőle.

„Abban az időben a neurológia hatalmas intellektuális kihívást jelentett. Van valami misztikus dolog az agy működésében, ez tette vonzóvá számomra a neurológiát.”

1947-ben diplomázott orvosként, majd az amerikai hadsereg kötelékében kezdett dolgozni. A koreai háború idején ő volt az Atlanti-óceáni haditengerészeti flotta kórházának vezető neurológusa. A háború után a neves New York-i Neurológiai Intézetben képezte magát tovább. Ott találkozott a nála 12 évvel fiatalabb Sarával, aki pszichiáternek tanult az intézetben. „Akkoriban tanítottam harmadik évfolyamosokat. Egyszer megakadt a szemem Sarán. »Ez egy nagyon csinos lány« – mondtam magamban. Később összefutottunk az utcán és megszólítottam. Idővel összeházasodtunk. Rettentő szerencsés ember vagyok” – emlékezett vissza Tucker.

Az orvos mindig kereste a fejlődés lehetőségét. Amikor egyszer szakértőnek kérték fel egy bűnügy felgöngyölítése során, elhatározta, hogy jogi végzettséget szerez. Munka mellett tanult és 67 évesen sikeres ügyvédi vizsgát tett. A mai napig terveket sző a jövőre nézve. Az egyik unokája „Mi lesz a következő lépés?” címmel filmsorozatot készít nagyapja életéből, hogy inspirációt nyújtson az embereknek.

„Nagyapám folyamatosan követi az orvostudomány fejlődését és naprakész tudása van. Elsőrangú példája annak, hogy egyetlen ember is hatalmas változásokat képes véghez vinni az életben”

– mondta Austin Tucker, a film rendezője.

„Azt, hogy állandóan a jövőbe kell tekinteni, a szüleimtől tanultam meg. Apám 96 évig élt. 93 éves korában még vásárolt magának egy új autót. Az első körök után megjegyezte: »Ez a Chevrolet nem a legjobb. Legközelebb újra Buickot fogok venni«. Akkoriban nagyon meglepett, hogy ilyen idős korában még az autóvásárlás foglalkoztatja. Erre én 94 évesen vettem új autót. De én elégedett vagyok vele, úgyhogy a következő kocsim is BMW lesz”.

 

Megszakítás