„Soha nem láttam még ilyen nagy Izrael melletti szimpátiatüntetést” – mondta elismerően Anna Azari, a zsidó állam lengyel nagykövete.

Zsidók és nem zsidók meneteltek együtt vasárnap, hogy kifejezzék támogatásukat Izrael iránt Varsóban. A keresztény szervezetek által meghirdetett rendezvény résztvevői az Izraelt sújtó palesztin terrorhullám ellen gyűltek össze, ami több mint húsz zsidó áldozat életét követelte. A demonstráció résztvevői lengyel és izraeli zászlókkal vonultak végig a főváros utcáin – adta hírül a Jewish Telegraphic Agency.

Anna Azari izraeli nagykövet köszönetét fejezte ki a demonstrálóknak, és azt mondta, hogy soha nem látott még a mostanihoz hasonlóan nagy tüntetést, amit Izrael támogatásának ügye mellett szerveztek volna.

A Lengyel Nemzeti Újjászületés csoport tagjai közül néhányan ugyan próbálták megzavarni a menetet, de az Izrael mellett demonstrálók nem törődtek az ellentüntetőkkel, akik a Palesztin Hatóság zászlóival jelentek meg a helyszínen.

„Amikor a lengyel és európai média híreket közöl az izraeli eseményekről, akkor azok gyakran megbízhatatlanok és negatívan állítják be az izraelieket – nyilatkozott Pawel Czyszek, a Lengyel Zsidó Fórum szerkesztője. „Ott sétáltam a menetben és fogtam Izrael államának zászlóját, hogy kifejezzem az ország iránti támogatásomat és azt üzenjem az izraelieknek, hogy nincsenek egyedül” – mondta a vasárnapi rendezvény után.

zsido.com

 

Kép forrása: jewish.pl

Megszakítás