Kóser étkezés és játékos angol tanulás mellett rengeteg szórakoztató program várja a gyerekeket.

Nyári angol nyelvű napközit indít az AlefKids Óbudán, 2018. augusztus 6–31. között – szakképzett pedagógusok, angol anyanyelvi tanár vezetésével.

Megkezdődött a nyári szünet, ilyenkor sok szülőnek fejtörést okoz, hogy hova, milyen táborba írassa gyermekét. Ha olyan elfoglaltságot keres, ahol a gyerek játékosan tud tanulni a szabadban, az AlefKids legújabb tábora, a Sun & Fun lehet a megoldás. Hogy miért?

A Sun & Fun táborban nem csak a játék kap helyet, de a tanulásra is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők, Rapi-Legény Zsuzsanna és Hurwitz Devora Leah. Persze, ezt nem úgy kell elképzelni, hogy a szegény gyerekeket még szünidőben is tanulásra fogják, hanem úgy építik be a tábor programjaiba az ismeretszerzést, hogy az fel se tűnjön a kicsiknek.

„A Sun and Fun Nyári AlefKids Napközi egy, minden ízében klasszikus napközis tábor lesz, viszont olyan élményekkel, amelyeket csak az AlefKidsben kaphatnak meg a gyerekek. Speciális, családias hangulat – ahogyan azt már az eddigi foglalkozásainkon is megtapasztalhatták – egy oktatási projekttel is egybekötve.

„Az AlefKidsben hetente háromszor tanítjuk a gyerekeket zsidóságra, alefbetre (héber ábécére), valamint angolra, és most, a nyári táborban is igyekszünk hasonlóan eljárni, igaz, ez lazább forma lesz.

Szeretnénk a gyerekek igényeit úgy kielégíteni, hogy játék és oktatás terén a szabad játék és a pihenés kapja az elsődleges szerepet, de igyekszünk úgy lekötni az energiájukat, hogy például angolból önkéntelenül is elsajátítsanak olyan dolgokat, amikre az életük során szükségük lesz. Komoly figyelmet fordítunk a szabadidő hasznos kitöltésére is. Különböző programokat szerveztünk délutánokra: többek között bábosokat hívtunk, akiket egyébként már purimon megismerhettek a gyerekek, amikor egy csodálatos „Eszter-történetet” adtak elő.” – mondta Rapi-Legény Zsuzsanna, a tábor szervezője.

A tábornak az Óbudai Zsinagóga ad helyet, a programok nagy részét szabad levegőn tartják, és a gyerekek – szintén a közeli téren – spontán felmerülő helyzetekhez igazított feladatokban vesznek részt.

Délelőtt két órában osztott csoportokban lesz nyelvoktatás, melyet az angol anyanyelvű Hurwitz Dvora tart majd, illetve a délelőtti tematikus angol órák mellett a szervezők külön hangsúlyt fektetnek arra, hogy a délutános kollégák csak angol nyelven beszéljenek a gyerekekkel, így az elméleti tudásukat gyakorlati szinten is tudják alkalmazni.

A délután nagyrészt játékkal és szabad foglalkozásokkal telik, lesz kézműves foglalkozás és bábműsor is: egy különleges indiai mesével ismerkedhetnek meg majd a gyerekek. Hetente egy alkalommal lesz kutya–gyerek-kommunikációs tréning is, ahol a lurkók megtanulhatják, megérthetik, tapasztalhatják az ember és az állat közötti kommunikációt.

A tervek között szerepel még sakkszakkör, illetve Kalap Jakabék zenei műsora is, amely nem csak zenés elfoglaltság, mivel az előadás után, a művészek közös bábozásra, kézműveskedésre invitálják a kicsiket.

A táborba még lehet jelentkezni. A teljes napközitábor ára 120 ezer forint, de egy tetszőleges hét is kiválasztható, amelyért 40 ezer forintot kell fizetni. A programok között szerepelnek: báb- és drámajáték, kirándulás, kézműves program, állatsimogató, medencézés stb. és napi négy egészséges kóser étkezés.

További információért keresse Rapi-Legény Zsuzsannát, az AlefKids egyik vezetőjét, a +36-30/545-1864-es telefonszámon, vagy üzenetben: alefkids1@gmail.com