Különleges vendégeket fogatott hétvégére az Alef Kids BMC csapata. A németországi Stuttgartból 18 fős, fiatalokból és helyi chábád sliáchokból álló csoport érkezett, hogy egy fergeteges hétvégét töltsön el Magyarországon.

A két csoport barátsága Izraelben kezdődött, egy különleges bár micva programon, melyre Európa számos országából érkeznek 12-13 év körüli fiúk és lányok.

A programon két éve vesz részt a BMC is, és mindkét alkalommal a német csoporttal osztoztak a kirándulóbuszon. A közösen átélt élményekből valódi barátságok szövődtek. Nem meglepő tehát, hogy Budapesten és Stuttgartban egyaránt izgatottan készülődtek a hétvégi találkozóra.

A BMC vezetői lenyűgöző programmal várták a vendégeket: az Óbudai zsinagógában közösen eltöltött sábát éppúgy felejthetetlen élményt jelentett, mint a kirándulások és programok széles skálája. Azok, akik már ismerték egymást, a viszontlátás örömét élhették át, míg a többiek új barátokra tettek szert: az élményekben gazdag négynapos rendezvény egységbe kovácsolta a két nyelven beszélő, de egyként értő csapatokat.

Csütörtökön, érkezés után bowlingozni indultak a fiatalok, majd az Óbudai zsinagógában várta őket vacsora. Pénteken a Bét Menáchem Iskolában tettek látogatást, majd egy „gettótúra” keretében megismerkedtek a zsidó negyed múltjával és jelenével. A délutáni libegőzést követően felkészültek a sábátra, melyet az Óbudai zsinagógában köszöntöttek. A szombati ima és ebéd után városnéző sétára indultak, melynek végállomása a  Keren Or zsinagóga volt. A szombat kimenetele után sétahajóról tekintették meg a kivilágított Budapestet.

Vasárnap a Teleki téri zsinagógában részt vettek Hurwitz Lévi tfilinrakási szertartásán, ami még különlegesebbé tette az ünnepséget. Búcsúzóul lézerharcban mérték össze ügyességüket a fiatalok, majd mindenki hazatért – ki a budapesti, ki a stuttgarti hétköznapokba.