A külügyminiszter leszögezte, hogy a zsidóellenességnek nincs helye a toleráns Németországban.

„Azoknak a bevándorlóknak, akik a német társadalom tagjaivá kívánnak válni, fel kell lépniük az antiszemitizmus ellen.” – monda Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter egy antiszemitizmussal foglalkozó konferencián. „Ez mindenkire vonatkozik: azokra is, akik már évek óta velünk élnek, azokra is, akik csak nemrég érkeztek, és azokra is, akik csak ideiglenesen tartózkodnak az országban. Az antiszemitizmus ellentétes az alkotmányunkkal, a civilizációnkkal, ellentétes mindazzal, amiben hiszünk és amit tanultunk” – folytatta a miniszter a negyven országból a konferenciára érkezett 140 parlamenti képviselő előtt mondott beszédében.

Németország tavalyi körülbelül egymillió menekültet fogadott be, nagy részben muszlimokat. A múlt héten rendezett tartományi választáson a bevándorlás ellenes politikát folytató pártok népszerűsége jelentősen növekedett.

A külügyminiszter közölte, hogy a muszlim társadalmakban többnyire jelen van az antiszemitizmus. „Különösen aktuális ez itt és most, amikor a menekültek ezrei éppen a háború sújtotta közel-keleti térségből érkeznek. Az antiszemitizmus elleni őszinte kiállás a bevándorlók integrációjának fontos eleme kell, hogy legyen. A zsidóellenességnek nincs és a jövőben sem lehet helye a demokratikus, szabad és toleráns Németországban” – monda Steinmeier.

A harmadik alkalommal megrendezett Interparlamentáris Koalíció az Antiszemitizmus Elleni Küzdelemért feladata az egyre növekvő európai zsidóellenesség elleni küzdelem. A résztvevők programot dolgoztak ki a muszlim közösségek körében tapasztalható antiszemitizmus visszaszorítása érdekében.

Forrás: JTA

Megszakítás