Az Iberia nevű légitársaság pilótája sokkolta utasait, mikor Tel-Avivba érkezve egy szóval sem említette Izraelt, helyette Palesztináról beszélt.

A spanyol nemzeti légitársaság Madridból Izraelbe érkező gépének pilótája spanyol nyelven tett bejelentést arról, hogy kezdetét vette a landolás „Tel-Avivban, Palesztinában”. Angolul megismételve üdvözletét csak Tel-Avivot említette – írta a The Times of Israel.

Egy utas beszámolója szerint mindenki észrevette a fedélzeten, hogy a zsidó állam neve nem hangzott el, volt, aki azóta levélben jelezte a légitársaság felé, hogy felháborították a történtek. „Nem értem, miért ezt mondta. Annak is megvolt az oka, hogy angolul nem ezt mondta. Szándékosan történt így” – nyilatkozott egy utas a Channel 2 nevű izraeli csatornának.

A spanyol 20 Minutos híroldal információi szerint csütörtök reggel Izrael nagykövete Madridban „kemény levélben” fordult az Iberia igazgatójához; és azt kérte, induljon vizsgálat a történtek kapcsán. Válaszul a légitársaság szóvivője bocsánatot kért és elmondta, hogy a pilóta nem dolgozhat Izraelbe menő gépeken addig, míg az ügyet alaposan ki nem vizsgálják.

zsido.com

Kép forrása: timesofisrael.com

Megszakítás