Ahány ház, annyi sólet – de vajon ki készíti a legjobbat?

 Kedves Barátunk! A Sóletfesztiválon a zsidó konyhaművészet talán legismertebb fogását, a sóletet állítjuk az érdeklődés középpontjába. Mi azonban azt szeretnénk, ha a sóletet nem csak az általunk összeállított receptek szerinti formában ünnepelhetnénk, hanem arra is kíváncsiak vagyunk, Ti hogyan készítitek családi receptetek szerint a legnagyszerűbb zsidó ételt! Az ehhez szükséges alapanyagokat, helyet és felszerelést az 5000 forint / csapat nevezési díj fejében természetesen mi biztosítjuk. Ráadásul a nevezés mellé egy különleges Sóletfesztiválos kötényt és egy főzősapkát is adunk ajándékba, hogy az élmény teljes lehessen. Nektek csak némi bátorságra, esetleg egy főzősegédre és egy jó receptre van szükségetek. Mutassátok meg, milyen az igazi sólet, úgy, ahogy Ti szeretitek!

 

A verseny menete a következő:

 

  • nevezzetek be a versenyre a soletfesztival@zsido.com címen, maximum 2 fős csapattal
  • 10 és 16 óra között óránként 2-3 csapat méri majd össze a főzőtehetségét
  • a sólet elkészítésére 45 perc áll rendelkezésetekre, amit ezután három óráig hagyunk sülni a sütőben
  • a frissen elkészült sóletet az érdeklődő közönség megkóstolja és egyből utána 10-es skálán értékeli
  • 20 órakor a „zsűri” véleményének kielemzése után a helyszínen, illetve a zsido.com facebook oldalán győztest/győzteseket hirdetünk

 

Amennyiben úgy érzitek, hogy a családi receptetek érdemes a figyelemre, és szeretnétek megnyerni a Fesztivál Legjobb Sóletmesterének járó díjat, ne habozzatok és jelentkezzetek!

További információk: soletfesztival.hu

 

Sok sikert kívánunk!

 

Megszakítás