Már alig várjuk, hogy élőben bejelentkezhessünk a fesztiválról és megmutathassuk, hogy milyenek a címben említett sóletek.

Augusztus 28-án, a már hagyományosnak számító Sóletfesztivállal indul el az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség rendezvénysorozata a Zsinagógák Hete,

amelyen egészen szeptember 7-ig, változatos zenei és kulturális programokkal várják az érdeklődőket Budapesten és vidéki helyszíneken.

Kicsivel több, mint két hét múlva augusztus 28-án indul a Sóletfesztivál, rengeteg programmal. Fellép többek között a Dohnányi zenekar, átadják a közösségnek a felújított Vasvári Zsinagógát, megnyílik Flamm Ferenc kiállítása a szentendrei Zsidóházban és egy különleges könyvbemutató is lesz Erdő Péter bíboros és Vizi E. Szilveszter, az MTA volt elnöke részvételével.

Az EMIH kulturális alapítványa a Firgun szervezésében Márai Sándor feleségének, Lolának a naplójából olvasnak fel részleteket.

A programsorozat szeptember 7-én Debrecenben zárul, az ottani Zsidóház hivatalos megnyitójával, illetve az ott tevékenykedő Faigen Sámuelt is ebben az időszakban avatják rabbivá, neves külföldi vendégek jelenlétében.  

Már most regisztráljon a programokra és figyelje folyamatosan a zsido.com oldalát is.

 

 

 

A Zsinagógák Hete különböző budapesti és vidéki helyszíneken kerül megrendezésre,  bővebb információ itt olvasható a rendezvényről.
A Sóletfesztivál a Budai Parkszínpadnál lesz megtartva.

 

Rendkívüli programok idén is a Zsinagógák Hetén!

Augusztus 28-ától szeptember 7-ig tart idén a fesztivál.