Augusztus 28-án vasárnap tartotta az EMIH a már hagyományos Sóletfesztivált a Budai Parkszínpadon és az azt körülvevő parkos területen – a Zsinagógák Hete programsorozat nyitóeseményeként. Szerencsére az időjárás kedvezett a szabadtéri programnak, így 11 órától már hosszú sorok kígyóztak a sólet-standok előtt. Az idén négyfélét kóstolhattak az ínyencek: magyar, izraeli, líbiai és vegán volt a kínálatban. Rengetegen döntöttek úgy, hogy itt fogyasztják el a vasárnapi ebédjüket, ennek megfelelően a várakozási idő is megnőtt, alig győzték kiszolgálni a vendégeket. Ennek eredményeképpen 10.000 adag sólet fogyott el pár óra alatt.

A szokásokhoz híven képviseltették magukat az EMIH szervezetei: a CEDEK pultjánál néhány kérdés megválaszolása után lehetett ajándékokhoz jutni, heti- és havilapjainkból is ízelítőt kaphattak az érdeklődők és nagy volt a forgalom A rabbi válaszol és a CTeen standnál is. A gyerekeket ugrálóvár, kézműves foglalkozások és társasjátékok is várták.

Eközben a Parkszínpadon gazdag kulturális program szórakoztatta a felnőtteket és a gyerekeket: először Kalap Jakab és vendégei zenéltek, utánuk a Babka Báb előadásán szórakozhattak a gyerekek, majd a Hot Jazz Band zenélt az ebédhez és az ebéd utáni levezetéshez.

Az esti nagyzenekari koncertre teljesen megtelt a Parkszínpad nézőtere: a Dohnányi Zenekar zsidó zenéket feldolgozó műsora színvonalas zárása volt a napnak.

Megjelent: Gut Sábesz 24. évfolyam 52. szám – 2022. szeptember 1.