Különleges lakói akadtak az Óbudai zsinagógának az elmúlt két szombaton. A vendégek – akiket inkább hazajáróknak kéne hívnunk – nem csak az étkezéseket és az imákat, hanem az egész sábátot a zsinagógában töltötték, izgalmas játékokkal, játékos tanulással, sok-sok énekléssel és vidámsággal.

Az első csoport tagjai az Alef Kids bár micva csoportja (BMC) volt. A gyerekek hatalmas lelkesedéssel vették birtokba az Alef Kids központ vendégszobáit, majd az ima, a kidus és a vacsora után éjszakába nyúló izgalmas beszélgetéssel, tanulással töltötték a péntek estét Hurwitz Dvora rebecennel. Szombaton napközben tovább folytatódott a program, aminek keretében a gyerekek részt vettek az imákon és az étkezéseken is.

A következő szombaton a mádrichképző csoportot látta vendégül a zsinagóga. A szombati imák és tanulás mellett énekléssel, spontán divatbemutatóval és saját maguk készítette játékokkal szórakoztak az ifjú hölgyek. A csapat számára azonban nem csak játék volt a sábáton: képzésüknek komoly részét képezik az ehhez hasonló csapatépítő programok. A programot Hurwitz Dvora rebecen vezette, akihez szombaton Szilánk Zsuzsa és Megyeri András Jonatán is csatlakozott.

 

 

 

Gyerek szombatfogadás Óbudán!

 

Péntek este, míg az Óbudai zsinagógában a felnőttek imádkoznak, a gyerekeket az Alef Kids központban várja a Kábálát Sábát program!

 

Kiket: 0-12 éves korig minden gyereket

Kik: Az Alef Kids csapat madrichjai és madrichképzősei

A program: izgalmas játékok és játékos tanulás

 

A péntek esti kiduson külön gyerekasztal és közös éneklés!