Az elmúlt napokban nyilvánossá váltak a 2015-ös évre vonatkozó 1%-os SZJA felajánlások eredményei. Ez alapján közösségünket eddig soha nem látott mértékben, közel 1000 fővel növelte a támogatói számát egy év alatt, ami 50% feletti teljesítményt jelent. A zsidó felekezetek összességében is jobb eredményt értek el: míg a tavalyi évben 9.200 körül volt a felajánlók száma, idén megközelítettük a 10.500-as létszámot.

A fenti számokból az is látható, hogy a valamely zsidó egyházat támogató új felajánlók 80%-a az EMIH mellett tette le a voksát, amit ezúton is köszönünk közösségünk minden tagjának, a régi és az új felajánlóknak egyaránt. Az idei kampányban szeretetszolgálatunk, a CEDEK a tevékenységeit állítottuk a kampány középpontjába, de természetesen mindez nem jelenti azt, hogy a zsidó értékek háttérbe szorulnának. Sőt. Az EMIH meggyőződése szerint a segítség egyetemes parancsa vonatkozik mindenkire, zsidókra és nem zsidókra egyaránt.

A sikeres kampány arról is meggyőzött minket, hogy a szociálisan nehéz helyzetben lévő csoportok segítése egy olyan irány, amire valódi igény mutatkozik a zsidó közösségeken, így a mi közösségünkön belül is.

Még egyszer köszönjük minden régi és új felajánlónak, hogy támogatta az EMIH céljait a személyi jövedelemadója 1%-ával!