Rossz hír a bojkottmozgalmak aktivistáinak: a zsidó állam egyre több látogatót vonz.

Rekordszámban érkeztek külföldi turisták Izraelbe májusban – közölte az Algemeiner. 2017 kezdete óta az izraeli gazdaság 2.18 milliárd dollár bevétellel bővült a turisztikai növekedésnek köszönhetően. Az izraeli turizmusért felelős minisztérium által közzé tett adatok szerint májusban összesen 347 000 turista érkezett a zsidó államba, ami csaknem 17 százalékkal meghaladja a tavalyi számot.

„Ez korántsem véletlen, hanem egy tudatos munka eredménye” – nyilatkozott Yariv Levin, Izrael turisztikai minisztere. „Az elmúlt hat hónapban megfigyelhető trend óriási mértékben hozzájárul az izraeli foglalkoztatottság és gazdaság növekedéséhez. Meg vagyok győződve róla, hogy ha helyesen végezzük a munkánkat, akkor ez a tendencia a következő hónapokban is folytatódni fog” – tette hozzá a miniszter.

A hivatal jelentéséből az is kiderül, az év első öt hónapjában összesen 1.45 millió turista érkezett Izraelbe, ami a tavalyi azonos időszakhoz képest 25 százalékkal magasabb, és a 2015-ös számot is 23 százalékkal meghaladja. Az egy hónap alatt Izraelbe érkező turisták számát tekitve az eddigi rekordot 2014. májusa jelentette, ám idén májusban újabb csúcs született.

zsido.com

Kép forrása: United with Israel