Svát hó 10. fárbrengent tartottak a KerenOr központban. Ezen a napon megemlékeznek Joszéf Jichák Schneerson rabbinak, a hatodik lubavicsi rebbének a haláláról, illetve arról, hogy Menáchem Mendel Schneerson, az utolsó rebbe ezen a napon fogadta el a közösség vezetését.

A hagyományos hászid összejövetelen Oberlander Báruch rabbi, a magyarországi lubavicsi mozgalom vezetője az előző rebbe halálának körülményeiről beszélt, majd ismertette azt az utat, ami az új rebbe kijelöléséhez vezetett.

Faith Aser a Messiásról és a megváltás eljöveteléről beszélt. Felidézte Jákob halálát: mint elmondta, a Vájechi hetiszakaszban azt olvashatjuk, hogy Jákob a halálos ágyán összehívta gyermekeit. Ekkor a midrás szerint el akarta mondani nekik, mikor lesz a Messiás eljövetele, ám végül mégsem tette meg. Ennek több magyarázatát is ismertette. Ezek szerint, ha akkor és ott Jákob elmondja, hogy még 3500 év múlva se lesz itt a megváltás, akkor elkedvtelenedtek volna zsidók. Más magyarázat szerint Jákob nem akarta, hogy azért szolgálják odaadással a zsidók Istent, mert már mindjárt itt van a megváltás, hanem azt szerette volna, hogy a saját tempójukban várják és dolgozzanak érte.

Ennek megvilágítására Faith Aser egy történetet is elmondott egy bócherről, jesiva növendékről, aki vágta a szakállát. A Rebbe ezt észrevette, és kérte a fiú tanárait, hogy figyelmeztessék anélkül, hogy megmondanák, kitől jött az üzenet. Ám egy tanára megmondta a fiúnak, hogy a Rebbe kéri: ne vágja a szakállát. A fiú hitte is, meg nem is, hogy a Rebbe pont az ő szakállával foglalkozik, végül a következő személyes találkozóig növeszteni kezdte a szakállát azzal, hogy ha a Rebbe nem tesz rá semmi megjegyzést, akkor rögtön levágja. A találkozó elérkezett, ám a Rebbe megjegyzés nélkül hagyta a hosszúra nőtt szakállt. A fiú mérgében le is vágta arcszőrzetét. A Rebbe később értetlenül kérdezte a tanárokat, hogy miért vágta megint le a fiú a szakállát?! Mikor meghallotta, hogy a kedvéért növesztette a bócher a szakállát és hogy miért vágta le így szólt: „Ezért mondtam, hogy ne mondják meg neki, hogy én szóltam. Nem azt akartam, hogy az én szakállam legyen az ő fején!” Ugyanígy, Jákob nem akarta, hogy csak a közelgő megváltás vegye rá a zsidókat a micvákra.

A fárbrengenen hagyományos hászid dallamok és finom kóser vacsora mellett emlékeztek a két Rebbére.

Megszakítás