Betilthatják a kóser ételek felszolgálását a Quebeci Értékek Chartájaként ismert törvényjavaslat értelmében – hívta fel a figyelmet a montreáli Általános Zsidó Kórház (JGH).
A sokat kritizált törvényjavaslat számos területen szabályozná a vallás megjelenését, többek között a közösségi terekben dolgozók nem viselhetnek vallási fejfedőt.

 A kórház szerint a szabályozás értelmében nem szolgálhatnak majd fel kóser ételt az általuk ellátott nagyszámú vallásos zsidó betegüknek, adta hírül a Montreal Gazette. A kórház már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy szembeszállnak a szabályozással, amennyiben az eredeti formájában emelkedik törvényi erőre.

A kórház által kiadott 37 oldalas összefoglaló bemutatja a 60-as rendelkezésként is ismert törvényjavaslattal szemben felmerült kritikákat és aggályokat –köztük a vallási étkezési szabályok betiltásának hatását a munkakapcsolatokra.”Mivel a szabályozás ellentétes a JGH saját elveivel, a kórház nem tudja tiszta lelkiismerettel összhangba hozni a küldetésének irányelveit és jellegzetességeit a törvényjavaslattal.” –olvasható az összefoglalóban.  „A JGH nem fog hasznot húzni a 60-as rendelet adta módokból, amik lehetővé tennék, hogy a kórház kivonja magát a rendelkezések hatálya alól akár rövid, akár hosszú távon. Épp ellenkezőleg, a JGH hasonlóan gondolkozó szervezetekkel együtt jogi úton lép fel a rendelet ellen.”
Bár a 60-as rendelet lehetővé teszi, hogy a nappali ellátást nyújtó állami intézményekben figyelembe vegyék a „vallási szempontokat” az étkeztetésben, nem tér ki külön az egészségügyi intézményekben vallási étkezési előírások betartására. A kórház véleménye szerint a 60-as rendelt ellehetetleníti a sokak által igényelt és sokra tartott kóser konyhát.
 

Megszakítás