Pilisi Hétvége a Pesti Jesivával

2002. április 12–14.

 

Ismét egy felejthetetlen sábáton, ahol az érdekes  előadásokon, a jó társaságon és a gyönyörű környezeten kívül megismerheted a zsidó szombatot arról az oldaláról, ahonnan a szabályok és tilamak észrevétlenekké válnak a nagyszerű spirituális élmény mellett!

Ízelítő a programból:

Zsidó misztika és Kabbala

49 lépcső az önfejlesztésben

Ki az az Én?

Az érzelem és az értelem szférái

Készülődés Sávuot ünnepére

Hogyan is volt a kinyilatkoztatás?

Lehet-e látni a hallotat, és hallani a látottat?

Hogyan készül a Tóratekercs?

A micvák – az egyenes kapcsolat

Tanulj magad Talmudot és kérdezd a rabbit!

A Házasélet

A Mikve

„Jobb többször válni, mint csak egyszer”

Ki is az a Sádchen?

Részvételi díj diákoknak: 2500 Ft, felnőtteknek: 5000 Ft, 6 éven aluli gyermekeknek a részvételi ingyenes, számukra külön programot biztosítunk.

Egy százalék szebben beszél…

Alapítványunk ezúton is szeretné megköszöni mindazoknak, akik felajánlották a személyi jövedelemadójuk egy százalékát, és ezzel is támogatták az Alapítvány fontos gyermek- és felnőttoktatási célkitűzéseinek megvalósítását, valamint könyvkiadási tevékenységét.

Ez ezúton befolyt összeg 733 903 forintot tett ki, melyet a Pesti Jesiva felősoktatási intézményünkre fordítottuk, hogy lehetőséget biztosíthassuk minél több magyar rabbinövendék képzéséhez.

Köszönjük szépen – todá rábá – á séjnem dánk.

Kérjük a jövőre se feledkezzen meg rólunk!

A 2002. elején benyújtandó (a 2001. évre vonatkozó) SZJA-bevallásban ismét rendelkezhet személyi jövedelemadójának egy százalékáról. A Chábád Lubavics – Zsidó Nevelési és Oktatási Alapítvány is a támogatható szervezetek között van. Mindössze annyit kell tennie, hogy a jövedelemadó-bevallási csomagban található „Rendelkező nyilatkozatot” kitölti, beírja alapítványunk adószámát:

19663038-1-42

és mellékeli a nyilatkozatot adóbevallásához.

Felajánlásával nemes célok megvalósításához, a magyarországi zsidó közösségi élet felvirágoztatásához járulhat hozzá.

Mázel Tov!

Jó kívánságainkat szeretnénk kifejezni Náftáli Krausnak 70. születésnapja alkalmából! A népszerű író neve ismerősen cseng Magyarországon, ahol a rendszerváltozás utáni zsidó irodalom termésének nagyja valamilyen módon – szerzőként, társszerzőként, szerkesztőként, fordítóként – az ő nevéhez fűződik. Munkájához sok erőt, kitartást és egészséget kívánunkbiz hundret un cváncig!

Fárbrengenek a Pesti Jesivával és a milánói rabbival

Különleges alkalomból tartott chászid összejövetelt, fárbrengent a Pesti Jesiva. Éppen 52 évvel ezelőtt, Svát hó 10-én húnyt el az előző lubavicsi rebbe, Joszéf Jicchák rabbi, és ekkor vette át a chászidok irányítását utóda, Menachem Mendel rabbi, akinek kitartó munkája eredményeként jött létre a Chábád Lubavics mozgalom mára az egész világra kiterjedt hálózata.

     Az est helyszíne az Unio Hotel volt, ahol gazdagon terített asztalok várták a megjelenteket. A vendégeket Shmulik Raskin köszöntötte, majd az első chászid dallamok elhangzása után az új budapesti Chábád küldött, Sholem Hurwitz rabbi tartott rövid beszédet, majd a budai rabbi, Sholem Ber Sudak beszélt magyar nyelven. Horváth Attila Éjtán saját élményeit tolmácsolta a Rebbe tanításával kapcsolatban. Az információszerzést segítette az esemény tiszteletére készített füzet, mely a Rebbe életéről, és tanításáról adott összefoglalót.

     Videóról egy életrajzi filmet láthattunk, mely régi dokumentumrészletek, interjúk, és zene segítségével idézték fel a Rebbe alakját.

     Ezután újabb dallamok, ételek és italok következtek, melyek még sokáig biztosították a nagyszerű hangulatot.

     Két hétre rá ismét fárbrengent tartottunk, ez alkalommal csupán hölgyeknek a Rebbe feleségének halálozási évfordulójának alkalmából. Az estet Moshe Lazar milánói rabbi, Oberlander Batsheva édesapja vezette, aki a rákövetkező szombatot a jesiva hallgatóinak körében töltötte folyamatosan tanítva őket.

JesiVAkáció 2002

Nyári Zsidó Szabadegyetem

Új időpontban: július 14–26!

 

Két hét alatt átfogó ismereteket szerezhetsz a zsidóság minden területéről!

A megújult órarend és témakörök egykori hallgatóinknak is érdekes programot kínálnak!

Budán, nappali- és esti tagozaton, különleges szöveggyűjteménnyel, étkezéssel, vidéki hallgatóknak szállással, térítési díj nélkül.

További inormáció az Egyesület címén kérhető.
 

Héber olvasás kurzus

Öt hét alatt megtanulhat héberül olvasni, és az imakönyvet használni. A kurzus február 20-án kezdődik. Az órákat minden vasárnap 16.00–17.00 és minden szerdán 18.00–19.00 tartjuk. Jelentkezés és további információ: 268-0183.

Megjelent: Egység Magazin 12. évfolyam 47. szám – 2014. július 31.

 

Megszakítás