Beni Ganz, a Kék-fehér párt vezetője bejelentette, hogy a Bevándorlási és Integrációs Minisztérium élére Pnina Tamano-Satát jelölte, aki 1981-ben született egy etiópiai faluban, Wuzabában.

Tamano-Sata hároméves volt, amikor apjával és öt fivérével átgyalogoltak egész Szudánon, hogy végül a Mózes-akcióval 1984-ben Izraelbe települjenek. Anyjuk hátramaradt, a család csak évekkel később egyesülhetett.

Jogi diplomája megszerzése után a Jes Átid („Van Jövő”) párt színeiben indult a választásokon és jutott be először a Kneszetbe nyolc évvel ezelőtt. „Izgatottan és büszkén vállalom a bevándorlásügyi és integrációs miniszteri posztot” – nyilatkozta, és hozzátette: „Mérföldkő ez a számomra, melynek nyomán bezárul egy kör, ami akkor kezdődött, amikor hároméves kislányként Izraelbe vándoroltam anyám nélkül, miután átvágtunk az egész sivatagon; és azzal folytatódott, hogy Izraelben nőttem fel, átélve a mai napig közösségem minden küzdelmét, az integrációért, a másik ember elfogadásáért, a diszkrimináció és a rasszizmus ellen. A Kneszet falain belül és azon kívül is dolgozom a közösségért, és a kör azzal zárul, hogy bevándorlásügyi és integrációs miniszter lehetek.”

Tamano-Sata azt is elmondta: „Az alija [bevándorlás] Izrael Állam lelke és lüktető szíve. Fáradhatatlanul fogok azon dolgozni, hogy ösztönözzem a bevándorlást a világ minden egyes országából, és az új bevándorlók befogadásának folyamatának reformját vezetem majd.” Nemzeti küldetésnek tekinti a bevándorlókkal való munkát, és ígéretet tett arra, hogy munkáját odaadással és lojalitással végzi, hogy minden egyes gyerek, vagy felnőtt bevándorló otthon érezhesse magát az első pillanattól fogva.

zsido.com

Forrás: algemeiner