Körülbelül 500 gyermek látogatott el a Bar-Ilan Egyetemre, hogy „kivizsgáltassa” kedvenc plüssmaciját. Az orvosi kar egy részét ilyenkor „látványkórházzá” alakítják, így fogadják a gyermekeket a látogatásra. A kicsiknek többek között lehetőségük nyílik arra, hogy bepillanthassanak a röntgenszobákba, kardiológiai vizsgálókba, laboratóriumokba és még a mentőautót is kipróbálhatják. Az évente megrendezett esemény célja, hogy enyhítse a gyerekek szorongását az egészségügyi szakemberekkel, orvosi ellátással és kórházi kezeléssel szemben – írja az israelnationalnews.com.

Az egyetem hallgatói kezelőorvosként működtek közre a játékban. A Magen David Adom (mentősök), az izraeli rendőrség, a Beterem (gyerekek biztonságával és egészségével foglalkozó szervezet) és az IDF (hadsereg) is saját kezelőállomásokat állított fel.

„Az emberek minden évben eljönnek ide, és minden évben új, kreatív és innovatív program várja őket”

– nyilatkozta a mackókórházról az egyik apuka.

A rendezvényen a gyerekek feltehették a kérdéseiket a betegségekkel, sérülésekkel, orvosi kezelésekkel kapcsolatban. Emellett aktívan részt vettek a betegfelvétel, a vizsgálat és a diagnózis felállításának folyamatában, valamint a különböző kórházi osztályokra való beutalásban is. A rendezvény végén minden gyerek kapott egy „mackóorvosi” diplomát.

Fotó: Myriam Zilles on Unsplash