Megfelelő minőségű kóser ételt szeretnének az amerikai Dartmouth College ortodox diákjai, több mint 500 aláírás gyűlt össze a petícióhoz. Szigorúbb ellenőrzést akarnak elérni, mert az iskola étkezdéjét felügyelő szervezet nem felel meg a szigorú előírásoknak.

Az egyik diák Cameron Isen a helyi Valley News c. lapnak elmondta, hogy eddig kénytelen volt kompromisszumot kötni az étkezéseknél, ami egyre nehezebben fér össze a hitével és ez megviseli. Edward Boraz rabbi a főiskola judaizmussal foglalkozó campusának ügyvezető igazgatója szerint a tiltakozó diákok száma nem jelentős, de hozzátette: ez nem jelenti azt, hogy a diákok aggodalma ne lenne legitim, azon vannak, hogy megfelelő választ adjanak rá.

Az igazgató az újságnak arról is beszélt, hogy a szigorúbb kósersági felügyelet meglehetősen költséges, különösen azért, mert a környéken ennek nincs meg a megfelelő infrastruktúrája, és azt meg kellene teremteni a nem urbánus környéken. A főiskola hallgatóinak 10 százaléka zsidó – olvasható a forward.com-on.

Más problémákkal is szembe kell nézniük a vallásos zsidó diákoknak Dartmouth-ban, mert számukra fontos tárgyak szűntek meg, ami pedig helyettük van, azt szombaton kellene látogatni…

 

Kép: dartblog.com