Rendhagyó ünnepi karnevállal készült az Alef Kids csapata peszách ünnepére: mindenki számára nyitott, ingyenes programot szerveztek a Szent István Parkban.

A korábbi sikerekre való tekintettel az Alef Kids peszách-váró karneválját a Duna egyik partjáról a másikra, az Óbudai Zsinagógából a Szent István Parkba helyezték át. Mivel az elmúlt időben egyre többen csatlakoztak Újlipótvárosból az Alef Kids programjaihoz, így elsősorban nekik kívántak a szervezők kedvezni a helyszínválasztással: „A szukoti karneválhoz hasonlóan szeretnénk, ha a peszáchi ünnepség is hagyománnyá válna a Szent István Parkban.” – mondta el az egyik szervező, Szilánk Zsuzsa.

arcfestes

A szabadtéri rendezvényen sportversenyekkel, macesz sütéssel, ugrálóvárral és arcfestéssel is találkozhattak, akik kilátogattak az ingyenes karneválra vasárnap délelőtt. A kézműves foglalkozásokon az Alef Kids ifjúsági vezetői segítették a gyerekeket, akiknek vattacukorral és pattogatott kukoricával is kedveskedtek.

A résztvevők egész idő alatt áramlottak, voltak, akik csak rövid időre álltak meg, a parkból hazafelé tartva, míg mások az egész délelőttjüket ott töltötték. Sokan célirányosan ezért a programért látogattak el a Szent István Parkba, de voltak szép számmal olyanok is, akik csak játszóterezni indultak, de szívesen csatlakoztak a rendezvényhez. A nyitott, ingyenes program különlegessége volt, hogy sok, környéken lakó idős ember, akik napi sétájukat ejtették meg, örömmel csatlakozott az ünneplő gyerekekhez.

alef ikrek

A program jó lehetőséget kínált a szülőknek, hogy megismerkedjenek az Alef Kids vasárnapi suli programjával, valamint az EMIH által szervezett általános iskolai hittan oktatással is. „Már a karneválon volt két ú jelentkező a hittanra, növekedett a fb csoportunk is vasárnap estére. Így tudunk építkezni és nyitni, lépésről lépésre.” – mondta kérdésünkre Hurwitz Dvora Lea, az Alef Kids vezetője.