Mireille Knoll szerdai temetésén Emannuel Macron francia elnök is részt vett.

Ahogy arról írásunkban beszámoltunk, kegyetlen gyilkosság híre rázta meg nemrég a francia zsidó közösséget, miután saját lakásában találtak egy idős hölgy felgyújtott holttestére múlt héten. A 85 éves Mireille Kanollal tizenegy késszúrással végeztek az elkövetők, akiket azóta őrizetbe vettek. A hölgy tiszteletére szerdán tömeges megemlékezést szerveztek a francia fővárosban, ahol közel 10 ezer fő gyűlt össze.

A párizsi eseményről a francia médiumok többsége hírt adott, és több résztvevő is arról számolt be a jelenlévő sajtónak, hogy fenyegetve érzik magukat Franciaországban. „Azért jöttem el, mert zsidó vagyok és átéltem a háborút” – mondta az időskorú Nicole Friedman, Holokauszt-túlélő.

Mireille Knoll szerdai temetésén Emannuel Macron francia elnök is részt vett. Az eseményen kipát viselt és az áldozat családtagjainak is kifejezte részvétét – derül ki a Jewish Telegraphic Agency írásából. „Knoll támadói azért gyilkolták meg ezt az ártatlan és törékeny hölgyet, mert zsidó volt – és ezáltal megalázták történelmünket, ahogy szent értékeinket is” – mondta Macron elnök beszédében.