Székeket dobáltak és az ablakon dörömböltek az „Action Palestine” nevű csoport tagjai Londonban, miközben izraeli vendégek tartottak előadást egy helyi egyetemen.

Az internetre is felkerült egy videó, melyen jól látható, hogy fiatalok egy csoportja megpróbálta megzavarni azt az előadást, melyet a londoni Kings College University (KCLU) falain belül szervezetett az Israel Society nevű diákszervezet kedd este.

Az eseménynek a Shin Bet egykori igazgatója és Ami Ayalon izraeli aktivista voltak a vendégei. Előadásuk idején Esther Endfield, a zsidó diákegyesület elnöke saját telefonján rögzítette, ahogy Izrael-ellenes tüntetők – köztük az Action Palestine nevű csoport tagjaiként azonosított fiatalok – az ablakokba mászva kiabáltak és a bejáratnál található székeket szétdobálták. A felvételen az is látható, ahogy többen Endfield-re támadnak, aki később feljelentést tett a rendőrségen. Elmondása szerint a tüntetés résztvevői egy társát arcon ütötték és többeket megsebesítettek.

„Ahogy az ajtóhoz léptünk, hogy becsukjuk és bemenjünk, az összeverődött tömeg odajött és elkezdte nyomni az ajtót, hogy bejussanak az épületbe” – nyilatkozott Endfield az Arutz Sheva-nak. „Erőszakkal toltak… Az emberek székeket kezdtek dobálni. A videón is láthatóak a földön heverő, elhajított székek”.

Az egyetem vizsgálatot indított az ügyben, és több brit politikus elítélte a történteket. Jo Johnson egyetemi és tudományos ügyekért felelős miniszter hangsúlyozta: „Britannia és Izrael között sok fontos akadémiai kapcsolat áll fent, és az előadóknak békés körülmények között kell találkozókat tartaniuk”.

„Az egyetemeinknek olyan biztonságos helyeknek kell lenniük, ahol a hallgatók kifejezhetik nézeteiket anélkül, hogy az bármilyen indokot jelentene a szólásszabadságot sértő erőszakos megfélemlítésekre” – fogalmazott Johnson.

Forrás: Arutz Sheva

Megszakítás