Pakisztáni férfi próbált megkéselni három zsidót egy francia zsinagóga közelében

Az eset Párizs egyik külvárosában történt. A helyi zsidó közösség antiszemita incidensként értékeli a támadást. A környéken tartózkodó zsidóknak sikerült legyűrniük a merénylőt. Az elfogott férfit – egy 35 éves, illegális bevándorlót Pakisztánból – átadták a rendőrségnek. A merényletet a kipás járókelőkre hátulról támadva kísérelte meg a Sarcelles-i zsinagóga közelében. A szemtanúk azonnal figyelmeztették a kiszemelt áldozatokat, akiknek sikerült sértetlenül elmenekülniük.

A rendőrök a támadónál egy 28 centiméteres, gipszkarton vágására alkalmas kést találtak. A férfi megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a környékbeli zsidók, akik felfigyeltek a hangzavarra, üldözni kezdték, végül sikerült elkapniuk és addig őrizniük, amíg a rendőrök a helyszínre érkeztek. A szemtanúk elmondták a rendőrségnek, hogy a férfi, aki, mint utóbb kiderült, évek óta illegálisan tartózkodik Franciaországban, letartóztatásakor azt kiabálta, hogy „ellopták a munkámat”.

A rendőrség hivatalos jelentése szerint a férfi erősen kapatos volt. Személyazonosságának megállapítása után a további jogi lépések megtételéig szabadlábra helyezték. Másnap ismét a zsinagóga közelében látták. Az Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Országos Irodája kritizálta a hatóságok döntését. „Már régen ki kellett volna toloncolni és a tárgyalásig őrizetben tartani” – mondta az iroda egyik szóvivője.

zsido.com

Forrás: Arutz7

 

  • Küldés emailben