2008-ban (5769, chesvan hó 29-én) az indiai Mumbai (Bombay) városát egy sorozat összehangolt terrortámadás érte. A szerda este kezdődő terrorakcióban közel kétszáz embert gyilkoltak meg, a sérültek száma pedig ennek sokszorosára rúgott. 

A terroristák egyik célpontja a helyi chábád ház volt, amelyet Gavriel Noach (Gabi) Holtzberg rabbi és felesége, Rivkah (Rivki) vezettek. A péntek délutánig tartó támadásban Gabit és az öt hónapos terhes Rivkit, valamint az épületben tartózkodó látogatókat, Bentzion Chorman rabbit, Leibish Teitelbaum rabbit, Norma Schwartzblatt-Rabinowitzot Yocheved Orpazt hidegvérrel meggyilkolták. A Holtzberg házaspár kétéves gyermekét, Moishit indiai származású dadája élete kockáztatása árán men-tette meg.

A Holtzberg házaspár életében valódi példakép volt: önfeláldozó munkájukkal és kedvességükkel otthont teremtettek Indiában a hazájuktól távol lévő zsidóknak. Támadóik kiolthatták az életüket, de nem tudtak gátat vetni annak az odaadásnak, amely hajtotta őket. Életük például szolgál sokaknak, munkájukat mások viszik tovább, hogy az Örökkévaló fényét eljuttassák a világ legeldugottabb zugaiba is: mindenhova, ahol csak megfordulnak zsidók.
 

Megszakítás