Múlt hét csütörtökön különleges, kettős örömünnep zajlott Óbudán. A Bassman házaspár, Sophie és Tzemmy ikerfiainak a körülmetélésére került sor a barátok és a külföldről erre az alkalomra érkezett rokonok jelenlétében, olvasható a Gut sábesz hasábjain. Két kisbabához két szándák jár: az egyik babához Oberlander Báruch rabbit kérték fel erre a feladatra, a másik babához pedig az édesapa testvérét, Yossi Bassman rabbit. A körülmetélést Köves Slomó rabbi végezte.

A névadáson a két kisfiú a Rebbe két testvérének a nevét kapta, így a Bassman család Dov Berrel és Jiszráel Árje Leibbel gyarapodott. A névválasztás különlegessége, hogy a házaspár idősebb fia pedig a Rebbe után a Menáchem Mendel nevet viseli.

Gratulálunk a Bassman házaspárnak a kettős örömhöz és kívánjuk, hogy neveljék gyermekeiket tóratanulásra, micvákra és zsidó esküvőre!

„Rendkívül szerencsések vagyunk, hogy két fiunkat a Rebbe két testvéréről nevezhettük el, akiket kedveskedve »Berel« és »Leibel« névvel illettek.

A Rebbe esküvőjén egy nagybácsi megjegyezte, hogy »csodálatos ‘MeBeL’-ed van«, ami a bútor jiddis megnevezése, de emellett a Rebbe családjában lévő gyerekek nevének akronímája is: Mendel (a Rebbe), Berel és Leibel. Azt kívánjuk, hogy a mi saját »MeBeL«-ünk hozzon sok zsidó és hászid örömöt nekünk és a közösségünknek!

Azt reméljük és azért imádkozunk, hogy – ahogy a körülmetéléskor mondtuk – »Ahogy belépett a szövetségbe, úgy lépjen be a Tóra, a házasság és a jó cselekedetek világába« egészségben, boldogságban, szerető családdal és közösségel körülvéve.

Köszönjük kedves barátainknak, drága családtagjainknak és közösségünk szeretett tagjainak, hogy eljöttek és velünk ünnepelték ezt a különleges és egyedi eseményt!”

(Tzemmy Bassman Facebook-bejegyzése)

Megszakítás