Hosszú és indulatoktól sem mentes procedúra után lezárult az Arany Alkony nevű idősotthon lánc ügye. Április elsejétől megkapta a jogerős működési engedélyt az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség az Olajág Otthonok néven alapított ellátó intézményeihez.

Az átvétel napján az EMIH és az Olajág vezetői végiglátogatták az otthonokat és személyesen közölték az átvétel hírét a lakókkal. Szirmai Viktor, operatív igazgató kérdésünkre elmondta, hogy nagyon nagy örömmel fogadtak őket a lakók, és csupa pozitív visszajelzést kaptak. Biztosították az időseket, hogy minden erejükkel Igyekeznek majd megfelelni az elvárásoknak és a lehető legjobb színvonalú szolgáltatást nyújtani. Ennek alapja, hogy garantálják a korábbi szerződésben foglalt jogaikat. „Azzal, hogy most egy kézbe került az otthonok tulajdonjoga és üzemeltetése hatékonyabb és jobb szolgáltatást tudunk biztosítani a korábbinál.” – nyilatkozta az operatív igazgató.

Az átvétellel kapcsolatban elmondta, hogy a korábbi fenntartó – akitől bizonytalan anyagi helyzete és adósságai miatt vonták meg az üzemeltetés jogát – minden erejével igyekezett gátolni az ügyintézést. Ennek ellenére sikerült az átvétel, így zökkenőmentesen és teljes üzembiztonsággal tudták átvenni az üzemeltetést. Így nem volt fennakadás sem az élelmezés, sem az ellátás és ápolás terén.

Megszakítás