A történteket Franciaország köztársasági elnöke is nyilvánosan elítélte.

„Egy 8 éves fiúra támadtak Sarcelles-ben. Azért, mert kipát hordott” – hívta fel a történtekre a figyelmet Emmanuel Macron Twitter bejegyzésében. „Minden alkalommal, amikor egy állampolgárt a kora, külseje vagy vallása miatt bántalmaznak, az egész ország ellen követnek el támadást” – szögezte le a francia köztársasági elnök a keddi eset után.

A kipát viselő gyermek iskola után sétált a francia város utcáján, amikor két tinédzser a földre lökte, majd ütni kezdte. A gyakran „Kis Jeruzsálemként” nevezett francia Sarcellesben korábban is több alkalommal történtek antiszemita indíttatású támadások – olvasható az Euronews honlapján.

Januárban egy 15 éves lányt bántalmaztak, aki zsidó iskolájának egyenruhájában sétált az utcán; 2014-ben pedig egy zsidó tulajdonban lévő üzletet és zsinagógát fosztottak ki, amikor egy Izrael-ellenes tüntetés erőszakos fordulatot vett.

A történtek kapcsán Emmanuel Macron azt is leszögezte: „Ilyenkor az egész országnak a francia zsidóság mellé kell állnia és együtt harcolnia ezen visszataszító támadások ellen”.

zsido.com

Kép forrása: Ynetnews