Az Óbudai Zsidó Kulturális Napok keretein belül most lehetősége van betekintést nyerni abba, miképpen zajlik egy szombatfogadás az Óbuda zsinagógában. 

Az Óbudai Társaskör és az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség közösen szervez szombatfogadást az Óbudai Zsidó Kulturális Napok keretein belül az Óbudai zsinagógába. Az esemény most pénteken (nov. 3.) lesz megtartva 18:30-tól. Az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbija Köves Slomó nagyszerű kezdeményezésnek tartja a nyitott szombatfogadást, így azok is közelebbről megismerhetik a zsidó vallást, akiknek eddig még nem volt ebben tapasztalata. 

„A nyitott sábesz remek alkalom arra, hogy bemutassuk a vallásunkat, a hagyományainkat, a szombatfogadás csodálatos spirituális és gasztronómiai oldalát mindazoknak, akik eljönnek az Óbudai zsinagógába. Mindenkit várunk szeretettel”

– mondta a rabbi.

Horváth Jerne, az Óbudai Társaskör munkatársa és a rendezvény egyik szervezője bepillantást adott a programba, melyben szó lesz arról, hogy miről szól a zsidóknak a szombat, mit és miért fogyasztanak ezen a különleges napon, illetve az is kiderül, hogy mi köze van Isten nevének a sóba mártott kalácshoz.

„Egy igazi kulturális és kulináris élményben lesz részük mindazoknak, akik eljönnek pénteken az Óbudai zsinagógába. Vegyenek részt a péntek esti imán, élvezzék az ötfogásos kóser menüsort és legyenek részesei a sábeszi varázslatnak”​

– invitálja az érdeklődőket az Óbudai Társaskör és az EMIH.

Jegyek korlátozott számban kaphatók a jelentkezés sorrendjében, maximum 40 főig tudjuk biztosítani a helyeket.

Időpont: 2023. 10. 03. 18:30

Cím: 1036 Budapest, Lajos u. 163

A részvételi díj: 15.000 Ft

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött!

Olvassa el, hogy miről szól egy szombat és, hogy milyen öltözékben illik a zsinagógába menni.

Kisokos a „Nyitott szombatfogadás” rendezvényre látogatóknak

Péntek este illik szép ruhával megtisztelni a szombatot.

Megszakítás