Spanyolország megtiltotta a palesztin zászlók használatát.

Barcelonai hatóságok kísérletet tettek a sportéletben tapasztalt Izrael-ellenes megnyilvánulások korlátozására. Döntésük értelmében tilos a palesztin zászlókat használni a tel-avivi Maccabi és a Regal FC Barcelona között zajló kosármeccs ideje alatt.

A kedden bejelentett korlátozásra azért került sor, mert a múltban több meccs során is előfordult, hogy szurkolók palesztin zászlókat lebegtetve sértő megjegyzéseket skandáltak a zsidósággal és Izraellel szemben, valamint palesztin fejkendőket viselő nézők közül többen megpróbáltak betörni a pályára.

A „Sport” nevű spanyol napilap értesülései szerint a tömegben elvegyülő, Moszadhoz tartozó ügynökök feladata lesz a szurkolók megfigyelése. A nyílt provokáció mellet minden arab nyelvű és más, palesztin-barát üzenetet hordozó felirat is tiltásra került.

Izrael-ellenes szélsőséges spanyol szervezetek elutasítóan fogadták a döntést: „A Maccabi játékokat azzal a céllal szervezik, hogy jó színben tüntessék fel Izraelt és legitimálják a Palesztinában zajló megszállást, gyarmatosítást és apartheid rendszer kiépítését. Izrael nem egy normális ország, ahogy azt igyekszik elhitetni magáról.”

 

Kép forrása: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4635656,00.html

 

 

 

 

Megszakítás