Már a megérkezés is kalandos volt, hiszen a busz azután, hogy a csoport leszállt róla, lerobbant és nem tudott vissza­men­ni Pestre. „Az isteni gondviselés segített, hogy biztonságban és időben megérkeztünk sábesz előtt.” – avat be min­ket a programot szervező Faith Aser.

A gyönyörű környezet, a történelmi helyszín és a csodálatos sábeszi hangulat felejthetetlen élménnyé varázsolták a kirándulást. Nem maradtak el az izgalmas beszélgetések sem: vitáztak reinkarnációról, vegyes házasságról, a megtérő bűnösök visszafogadásáról, sőt, az izraeli-palesztin konfliktusról is.

A hétvége két emlékezetes eseményt is tartogatott: egy bár micvát és egy névadót is tartottak a mádi zsinagógában. A szombat kimenetele után sem unatkoztak: az ország legjobb gokart pályáján mérték össze a fiatalok ügyességüket.

Vasárnap a harmincfős csapat felkerekedett, és a napot a cádikok sírjainak meglátoga­tá­sával töltötte: Sátoraljaújhelyen megismerkedtek a helyi kö­zösség történelmével és fel­ke­resték Jismách Mojse sírját. Utazás közben Faith Aser a sír­­látogatás micvájáról mesélt a fiataloknak. Végül a nagy­kál­lói cádik sírjának felkeresésé­vel zárult az Átid első mádi sábátonja.

Életre kelt a mádi rabbiház

Sábáti kiruccanásra ment az Átid a nemrég felújított mádi rabbiházba. Az EMIH ifjúsági szervezetének fiataljai közelebb kerültek Istenhez, a Tórához, és egym…

Megszakítás