"Soha nem ettem nem kóser ételt" – közölte az izraeli miniszterelnök egy, még Jom Kippur előtt felvetett tévéinterjúban. Benjamin Netanjahu ugyan célzott arra, hogy ült már olyan éttermekben, amelyek tréfli ételeket szolgáltak fel, ő maga nem evett azokból. Az esetről az Arutz Sheva 7 csatorna honlapja számolt be.

A miniszterelnök leszögezte, hogy sosem eszik nem kóser ételeket, és ez nem csupán hivatalos, hanem privát életére is igaz, "ebben a kérdésben kasrut-felügyelők vannak mellettem", közölte, nyilvánvalóan feleségére, Sarah-ra célozva.

A megnyugtató mondatokra a jelek szerint azért volt szükség, mert izraeli weboldalak felhevülten számoltak be arról, hogy Netanjahu sábeszkor egy nem kóser étteremben találkozott Sheldon Adelson kaszinó-mágnással. Az online lapok ugyanakkor néhány napra rá újra feldühödtek azon, hogy a kormányfő egy nem kóser manhattani olasz étteremben ebédelt, utána meg egy rákot, homárt és más tenger gyümülcseit kínáló ismert, ugyancsak manhattani étterembe látogatott.

Az esetről beszámoló csatorna honlapján sokat mondóak a kommentek is: többen megkérdőjelezik, mennyire istenfélő valójában a miniszterelnök, van aki megjegyzi, hogy egy ilyen időszakban, amikor annyi ügy miatt és annyi helyről támadják Netanjahut, esetleg nem pont egy ilyen súlyú üggyel kéne foglalkozni, mások meg röviden rámutatnak: "Ez nem sztori, Maradjunk Iránnál."

Megszakítás