Binjámin Netanjahu miniszterelnök arra az egész zsidó világot foglalkoztató számadatra reagált, miszerint a zsidóság lélekszáma átlépte a 16 milliós küszöböt, azaz a Soá előtt élt zsidók számát.

A vasárnapi kormányülésen a miniszterek kézhez kapták a számokat tartalmazó felméréseket, melyekből kiderül: a világ zsidósága elérte a 16 millió főt, és megközelítette, vagy már el is hagyta a zsidó nép soá előtti létszámát.

A kormányfő azt nyilatkozta: „Ha nem létezne az asszimiláció problémája, akkor ez a szám természetesen jóval nagyobb is lehetne. Ugyanakkor van abban valami szimbolikus, hogy a zsidó nép képes volt visszatérni ahhoz a létszámhoz, amelyet a borzalmas népirtás előtt már elért.”

Majd hozzátette: „A zsidók számának növekedése elsősorban az Izrael Államban, a zsidó nép otthonában tapasztalható népességnövekedésnek köszönhető. Azt a célt kell kitűznünk magunk elé, hogy a világ zsidóságának több mint fele hamarosan a zsidó államban éljen – ez egy olyan eredmény lenne, amely a második jeruzsálemi Szentély kora óta soha nem fordult elő.”