Közel húsz fiatal vette körül és tett antiszemita megjegyzéseket David Guetta olasz sportkommentátornak, miután csapatuk kiesett az Európai Ligából.

„Felismertek és elkezdték skandálni, hogy: ‘David Guetta, egy Mauthausenbe menő vonat vár rád’” – írta blog bejegyzésében a firenzei Fiorentina focicsapat hangjaként ismertté vált sportkommentátor azt követően, hogy az olasz csapat elveszítette az angol Tottenham Hotspur ellen játszott meccsét csütörtök este és kiesett az Európai Ligából. Guetta beszámolója szerint az egyik metróállomásánál várakozott a meccs után, amikor a fiatalok közel húsz fős csoportja inzultálni kezdte őt.

„Az egészben az a szégyen, hogy szinte biztosan nem is tudják igazán, mi történt Mauthausenben. Vagy Auschwitzban, Dachauban, Treblinkában” – írta a férfi, és hozzátette: inkább Firenzében találkozott volna velük „a plakett előtt, amely emlékeztet azokra a firenzeiekre, akik elmentek a vonatokkal – és soha nem tértek vissza”.

A Fiorentina meccseit több mint 30 éve közvetítő Guetta számára nem a csütörtöki volt az első eset, amikor származása miatt rátámadtak. Egy 2010-es interjúban beszámolt arról, hogy rendszeresen kap obszcén megjegyzéseket zsidósága miatt, egyszer horogkeresztet firkáltak a motorjára és fenyegető leveleket is küldtek már neki.

„A válaszom ezekre a teljesen tökkelütött megnyilvánulásokra az volt, hogy 14 év után újra csatlakoztam a firenzei zsidó közösséghez” – olvashatóak szavai a Jewish Telegraphic Agency oldalán.

zsido.com

 

Kép forrás: violanews.com