A szélsőjobboldali demonstráció résztvevői elmentek arra a mezőre, ahol a hitleri időkben rendszeresen tartottak nagygyűléseket.

Fáklyás felvonulást rendeztek a német neonácik Nürnbergben, abban a városban, ahol Hitler idején a legnagyobb náci tömeggyűléseket tartották meg. A szélsőjobboldaliak elmasíroztak egy menekültbefogadó központ mellett is, azután azon az emelvényen szelfiztek, amelyen egykor Hitler állt. – írja a HVG.

A felvonulásról készült videón az látható, hogy a neonáci NDP párt és a Wodans Erben Germanien nevű szervezet 18 tagja fáklyákkal masírozott Nürnberg több részén. A tudósítás szerint a német ügyészség még vizsgálja, hogy indítson-e eljárást, a vád közösség elleni gyűlöletkeltés lehet.

 „Ez egy olyan esemény volt, amely valamennyiünk számára figyelmeztetésként kell, hogy szolgáljon” – jelentette ki Ulrich Maly, Nürnberg polgármestere.

zsido.com

 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287
Megszakítás