A közel 20 fős neonáci csoport tagjai arcon köpték és bántalmazták a zsidó férfit a svájci város egyik főutcáján.

Náci karlendítések és antiszemita szlogenek kiabálása közben támadtak meg egy ortodox zsidó férfit Zürichben július 4-én – adta hírül a JTA csütörtökön. A támadásról szóló információ csak a közelmúltban, az ügy kapcsán indított eljárás lezárása után került be a helyi média híradásiba.

A Tele Zurich értesülései szerint a svájci város Wiedikon körzetének egyik főútján történt eset elkövetői arcon köpték és lökdösték a zsidó férfit, mielőtt a járókelők által értesített rendőrség a helyszínre érkezett.

A rendőrségi közlemény alapján a negyvenes éveiben járó áldozat egy helyi zsinagógából tartott hazafelé, amikor a támadás érte – melyet a Svájci Zsidó Hitközség nyilatkozatában „különösen szokatlannak és ijesztőnek” nevezett. Az elkövetők csoportjának vezetője Kevin G. néven került be a svájci hírekbe. A helyi orgánumok szerint a 27 éves, Hombrechtikonból származó férfi egy szélsőjobboldali rock banda, az Amok énekese.

Herbert Winter, a Hitközség elnöke nyugtalanítónak nevezte a történteket, szerinte ugyanis ezzel fennáll az esélye annak, hogy a már eddig is meglévő félelem tovább fog növekedni a jövőben: „Vannak olyan szülők, akik már arra utasítják gyermekeiket, hogy ne hordjanak kipát vagy rejtsék el azt a baseball sapkájuk alá iskolába menet.”

zsido.com

Megszakítás