Udvariassági látogatáson mutatkozott be az új német nagykövet, dr Heinz-Peter Behr Köves Slomónak, az EMIH vezető rabbijának. A találkozó részeként a nagykövet megtekintette az EMIH Károly körúti központjában található Keren Or zsinagógát.
Köves rabbi beszámolt a nagykövetnek az EMIH szerteágazó tevékenységi köréről és röviden bemutatta a magyarországi zsidó közösséget. Behr nagykövet úr kiemelt érdeklődést mutatott az oktatási programok, azon belül is a Bét Menáchem iskola iránt. Szót ejtettek az olyan programokról is, amik a szélesebb nyilvánosságnak szólnak.
Beszéltek a magyarországi antiszemitizmus helyzetéről is, és ennek kapcsán Köves Slomó ismertette a Tett és Védelem Alapítvány munkáját.
A találkozón a nagykövetnek átadták az EMIH Zsidó mesék sorozatának német nyelvű dvd-jét, melyen magyar hírességek és közéleti szereplők beszélnek a zsidóságról.
Szó esett az EMIH és a magyarországi chábád mozgalom kapcsolatáról és Behr nagykövet úr, aki korábban a New York-i Információs Iroda állandó képviselője volt, felidézte a Crow Heigths-i chábád központtal kapcsolatos emlékeit. A zsinagógában érdeklődött az ortodox zsinagógák felépítéséről és a Keren Or zsinagóga közösségéről is.
A nagykövet nem először jár Magyarországon, a rendszerváltás idején az NDK menekültek ellátásával foglalkozott Németország budapesti nagykövetségén.