Az izraeli televiziózást felügyelő bizottság a héten 1.6 millió sekel (több mint 100 millió forint) büntetést vetett ki Izrael egyetlen kábel televizió szolgáltatójára a HOT vállalatra. A büntetés 2014 júliustól szeptemberig tartó időszakra vonatkozik, és az oka az, hogy a vevőszolgálati telefonvonalat nem a megfelelő szinten üzemeltették.

Míg azon a számon, ahol a szolgáltatás megrendelhető néhány másodperc alatt válaszoltak, addig a vevőszolgálatnál sok esetben több mint harminc percet kellett várni a válaszra, sőt egyszer egy óránál is tovább.

A HOT nem előszőr kap büntetést emiatt, idén júniusban 1.3 millió sekelt (82 millió forintot), tavaly októberben pedig több mint 100 ezer sekelt (6.3 millió forintot) kellett ugyanilyen okból kifizetniük.

Novemberben egy bíróság 8400 sekel (530 ezer forint) kártérítést itélt meg a HOT egyik ügyfelének mert a vállalat egy hiba kijavítása során szakszerütelnül járt el és az ügyfélnek sokszor kellett otthon várakoznia a technikusokra, és ezáltal munkaórákat vesztett.

Megszakítás